שיעורי תיאוריה והלחנה

הרחיבו את הידע, היכולות והרמה שלכם בעזרת לימודי תיאוריה מוזיקלית. השיעורים פתוחים למוזיקאים בעלי ידע בכלי נגינה אחד לפחות, גם ללא ידע תיאורטי מוקדם. מומלץ במיוחד למי שמעוניין ללמוד מוזיקה במגמות המוזיקה התיכוניות ובאקדמיות השונות.

מהי תיאוריה מוזיקלית?

תיאוריה מוזיקלית היא עולם של מושגים ושל חוקים במוזיקה אשר עוזרים לנו להבין אותה, לשנות אותה, לעבד אותה, לאלתר איתה, לזכור אותה ולהלחין אותה. תיאוריה מוזיקלית מקיפה שלל נושאים כגון: סולמות, משקלים, מקצבים, מבנה האקורדים, מהלכי אקורדים, הרמוניה, הולכת קולות, תוים ועוד... תיאוריה מוזיקלית היא שימושית מאד! לדוגמא, בעזרת ידע תיאורטי באקורדים אנו יכולים:
    לראות שהשיר החדש אותו אנחנו לומדים דומה מאד לשיר אחר אותו אנו כבר מכירים וזוכרים, וכך נזכור אותו בקלות.
    לראות באיזה סולם שיר כתוב וכך לאלתר ביחד איתו.
    למצוא אקורדים של שיר משמיעה. אחרי שמצאנו אקורד אחד, בעזרת תיאוריה נוכל לדעת אילו אקורדים יהיו הגיוניים בהמשך.

איך לומדים תיאוריה מוזיקלית?

אני מאמין שתיאוריה מוזיקלית צריכה להילמד לא כתיאוריה בלבד, אלא ביחד עם השימושים שלה! כך, תוכלו לתרגל וליישם כל נושא שתלמדו. תרגול ויישום של התיאוריה עוזר להבין אותה לעומק, לזכור אותה להמשך ומצדיק את הלימוד שלה.

האם תיאוריה מוזיקלית רלוונטית רק לסגנונות מסוימים?

לא! תיאוריה מוזיקלית היא שימושית בכל הסגנונות (אפילו בכאלו שהייתם מצפים שלאמנים עצמם לא יהיה רקע תיאורטי). יותר מזה, בעזרת תיאוריה מוזיקלית אפשר להסביר את ההבדלים בין הסגנונות השונים, כך למשל במוזיקה ים תיכונית נשתמש בסולמות שונים מאשר ברוק כבד.

האם כל נגן וזמר חייב לדעת תיאוריה מוזיקלית?

כמו שצוין, לתיאוריה מוזיקלית יש הרבה שימושים. אם השימושים שלה אינם רלוונטיים לכם אין שום חובה שתלמדו אותה (ישנם זמרים ונגנים מצוינים שמעולם לא למדו תיאוריה). מנגד, לכל זמר או נגן שכבר שולט בכלי שלו והגיע לרמה שבה הוא מנגן עם אחרים מומלץ לדעת תיאוריה לפחות ברמה הבסיסית כדי לתקשר עם שאר המוזיקאים שסביבו ולהבין מה עומד מאחורי המוזיקה שהוא מנגן. לא בטוחים אם זה רלוונטי לכם? צרו קשר, אשמח לייעץ לכם ללא עלות.